Läski ei käy paitsi koominen läski

Vaalea nainen sulkee silmänsä ja venyttää kaulaansa taaksepäin samalla kun hänen täyteläisten huuliensa välistä pääsee lähes äänetön huokaus. Valkoiset pitsiset alusvaatteet imartelevat naisen vartalon täydellisiä kaaria, jotka kylpevät makuuhuoneen verhon raosta pilkistävissä auringon säteissä kuvankauniina. Kun nainen heilauttaa päätään vasemmalle valahtavat hänen pitkät vaalearaitaiset hiuksensa täydellisesti hänen pyöreän ja kiinteän rintansa päälle kuin kutsuen luokseen.

Okei, tällainen kohtaus voisi olla romanttisen elokuvan käännekohdassa kun elokuvan päähahmot vihdoin viettävät romanttisen illan keskenään. Mutta kuinka todennäköistä on se, että päähahmo vaaleine raitaisine hiuksineen ja valkoisine pitsialusvaatteisineen on ylipainoinen? Vain jos kohtaus päättyisi katastrofiin, epäonnistumiseen tai noloon tilanteeseen, voisi rooliin kuvitella lihavan näyttelijän.  Ylipainoinen nainen kelpaa mainstream-elokuvissa vain sivuhahmoksi tai statiksiksi, ja silloinkin hänen pitää usein olla koominen.

Melissa McCarthy tuli minulle tutuksi sivuosastaan elokuvassa Bridesmaids. Olen kyseisen pätkän jälkeen nähnyt hänet muutamissa elokuvissa koomisen lihavan naisen sivuosassa, minkä lisäksi hän tähditti vuonna 2015 julkaistun Spy-elokuvan pääroolia. Päärooli ei kuitenkaan ollut samanlainen kuin Hollywoodin ihanneulkonäköisellä naisella, vaan McCarthy oli jälleen koominen lihava nainen.

Rebel Wilson on niinikään sellainen näyttelijä, jonka useammin näkee valkokankaalla koomisena läskinä kuin vakavasti otettavana naisena. Hän on useissa haastatteluissa kertonut lihavuuden olevan hänen tavaramerkkinsä, minkä kyllä ymmärrän, mutta haluaisin nähdä Wilsonin joskus näyttelevän myös muissa kuin koomisissa rooleissa.

Kolmas lihava naisnäyttelijä joka tulee mieleen ylipainoisia naisnäyttelijöitä listatessa, on Precious-elokuvassa upean pääroolin tehnyt Gabourey Sibide (hänen nimensä tosin jouduin googlettamaan, koska en ole valitettavasti törmännyt hänen muihin rooleihinsa). Yksi asia jää kuitenkin Sibidessä mietityttämään: Jos hän ei olisi ylipainoinen, olisiko häntä valittu näyttelemään Prescious-elokuvan päärolia? Kyseinen elokuva kuitenkin perustuu kirjaan, jonka päähahmo on ylipainoinen Harlemissa asuva tyttö.

Kuvahaun tulos haulle gabourey sidibe preciousSiinä ei ole mitään vikaa, että naiset ovat elokuvissa koomisissa rooleissa tai sellaisissa rooleissa, joihin heidät on tietynlaisen ulkonäön takia castattu.  Toivoisin vain, että jonain päivänä näkisimme elokuvissa enemmän lihavien naisten näyttelemiä päärooleja, joissa tänä päivänä näemme hyvin kapeaa otosta naiseudesta. Myös lihavat naiset osaavat näytellä.

Kertokaa toki muita ylipainoisia/pluskokoisia naisnäyttelijöitä, joiden roolitöitä voi valkokankaalla ihailla! Oma listani on vajavainen, joten vinkkejä otetaan ilolla vastaan 🙂

Advertisements

5 thoughts on “Läski ei käy paitsi koominen läski

 1. Yleensä jos tahdot yrityksenä myydä tuotetta asiakkaale, niin sen tulisi vedota jollakin tasolla isoon osaan ihmisitä. Koska olemme ihmisiä, tahdomme pariutua terveiden yksilöiden kanssa, jotta meillä olisi mahdollisimman terveitä jälkeläisiä, joten kun mietimme tämmöistä hyvin yli seksualisoitua kohtausta, jossa solakka ja uhkea nainen oikein tursuaa seksikkyyttä ja kauneutta, niin siihen laitetaan näyttelemään hyvässä kunnossa oleva nainen, jolla on kurvit kohdillaan, koska tämä vetoaa suurimpaan osaan ihmisistä.

  Kyse on vain rahasta.

  Like

  1. Niin. Se on totta, että raha ratkaisee. Mutta: jos kyseinen kohtaus olisi tehty eri vuosikymmeninä, olisi hahmoa todennäköisesti joka kerta näyttelemässä erinäköinen ja erityylinen nainen.

   Mielestäni on tärkeätä näyttää ihmisille erilaisia ihmisiä, jotta käsityksemme kauneudesta ja ihmisyydestä laajenisi 🙂 Koska me kaikki olemme ihmisiä ja me kaikki riitämme juuri sellaisina kuin olemme.

   Like

 2. Gabourney Sidibe löytyy myös Empire-tv-sarjasta. Kannattaa vilkaista ja googlata vaikka ko. hahmon vaatetusta sarjassa 🙂

  Like

 3. Olen miettinyt samaa asiaa mutta sitten ajattelin että hei, miten paljon vaikeempaa on olla hauska kuin laiha! Huumorintajuiset ihmiset, saati sitten he jotka ovat koomikkoja/komedienneja, ovat poikkeuksetta älykkäitä ihmisiä. Kyllä siinä jää mahamakkarat kakkosiksi kun on parempaakin tekemistä. Treenaaminen ja meikkaaminen nyt esimerkiksi eivät sen sijaan vaadi hirmuisesti kapasiteettia.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s